2017 Antalya Gezisi (Manavgat Şelalesi ve Selge Beach Otel)

2017 yaz tatilinde Selge Beach Resort&Spa ‘da bir hafta tatil yapma şansımız olmuştu. Gitmeden önce otel ile ilgili edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmıştım ve sonrasında da sizlerden gelen yoğun taleplere istinaden tecrübelerimi anlatacağıma söz vermiştim. Lakin vakit bu vakit oldu ancak fırsat bulabildim. Öncelikle özür dilerim gecikmeden ötürü.

Antalya’ya bir kaç defa gitme fırsatım olmuştu ama büyük bir şehir ve her defasında farklı bir yerine gidip o bölgedeki turistik yerleri gezmeyi tercih etmiştim, bir baştan diğer başa tek seferde gezmek çok kolay değil. Bu sefer tercihimizi Alanya Bölgesi’nden kullanacağımız için, yine güzergâhımızda bulunan daha önce gitmediğimiz yerleri keşfedelim istedik. Gidiş yönünde Manavgat Şelalesini, dönüş yolunda da  Eskişehir Kütahya arasındaki Frig Vadisi’ni gezmeye karar verdik.

Frig Vadisi ve Antalya çok farklı iklimlere sahip olduğundan, hem deniz hem doğa gezisi amaçladığımızdan dolayı giysi ihtiyacımız fazla olacaktı. Tatilimiz Temmuz ayının ortasında olduğundan Antalya’nın çok sıcak olacağını düşünerek efil efil giysileri ve deniz giysilerimizi, Frig vadisinin de konumu itibari ile serin bir havaya sahip olacağını düşündüğümüzden kalın giysilerimizi yanımıza aldık. Hem valiz fazlalığından hem de Frig Vadisi’nde gezilecek alanların birbirine çok uzak olması sebebi ve İstanbul- Antalya, Antalya-İstanbul güzergâhında başka yerlere de gidebiliriz düşüncesi ile aracımızla gitmeye karar verdik. İzin günlerimizi yollarda heba etmemek adına geceden (İstanbul’dan) yola çıkıp sabah Antalya’ya vardık.

20170716_115556

Antalya’nın kavurucu sıcağında Manavgat Şelalesi’nin verdiği serinlikle ve muhteşem manzaraya karşı sabah kahvaltımızı yaptık. Çok çeşitli kahvaltı seçenekleri olmasa da aç kalmayacağınız çay bahçesi tarzında kafeler mevcut burada. Böylesine güzel bir manzarayı, tehlikeli ve yasak olmasına rağmen şelaleye giren gençlerin bozduğunu belirtmek isterim. Aynı zamanda hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu temmuz sıcağında otopark yoğunluğu da biraz can sıkıcı. Daha şık restoran ve kafelerin olmasını ve kuralların uygulanabildiğini görmek isterdim. Manavgat Şelalesi’nin giriş ücreti kişi başı 5 TL idi 2017 yazında.

59c631735fa83

Manzaraya doyum olmuyor ama bir yandan da aklımız otele yerleşmekte tabi. Uzun bir yolculuk yaptık malum. Şelaleden ayrıldıktan birkaç kilometre sonra ismini; Bizans Dönemi’nde Pisidya bölgesinin dağ kentlerinden biri olan Selge Antik Kenti’nden alan Selge Bölgesi’ndeki otelimize vardık.

Otel tek kelime ile ‘’şahane’’. Ultra her şey dâhil konseptle hizmet veren bu otelde odalarından tutunda restoranlarına, havuzlardan plaja kadar her şey çok başarılı. Zaten 2017’de ‘’En İyi Alkolsüz Aile Oteli’’ ödülüne layık görülmüş.

5763f75d1d781

5763f701adcda

5763f6f682c13

5763f787d4086

Otelde kadınlara özel tesis oldukça büyük ve bakımlı. İçerisinde yeşil alanı, kaydıraklı havuzları, çocuk havuzları ve mescidi bulunuyor. Biz en yoğun dönemde gitmemize rağmen şezlong sıkıntısı yaşamadık. Havuz başı etkinliklerinden hiç hoşlanmayan biriyim ama inanın çok profesyonel bir ekip ve baya güldürdü beni. Tek eleştireceğim nokta havuz başında aynı müziklerin tekrar tekrar çalınması. Bu tesiste bulunan kafeteryada çok fazla yemek çeşidi bulunuyor. İçecekleri, meyveleri, dondurma, kahve ve çayı da her dakika bulabiliyorsunuz.

5763f8ea3647b

Erkekler için ayrı havuzları var ve bunun dışında en güzel yanı aile havuzunun da olması. Havuzlar o kadar büyük ki haşema giyerek eşinizle, çocuğunuzla çok rahat yüzebileceğiniz bu kısımda keyifli vakit geçirebiliyorsunuz. Birçok muhafazakar konsept otelde kadın erkek beraber girebileceğiniz ortak havuz bulunmuyor.

20170718_064231

Kadınlara özel, erkeklere özel ve karma havuz… Havuzların hepsi tamam diyorsunuz belki de :). Yooo hayır! Bir de küçük çocukları olan ailelere özel içinde farklı derinliklerde havuzları olan, parkı bulunan bir aile havuzu daha var. Tesis o kadar büyük ki hiçbir yerde yoğun bir kalabalıkla, gürültüyle karşılaşmıyorsunuz.

20170716_172844

Tesis denize sıfır olarak konumlanmış durumda. Otelden 200 mt. yürüyerek plaja ulaşıyorsunuz. Kadın erkek ayrı plajı yok ama kadınlar için yanları kapalı güneşlenme alanı mevcut. Deniz mavi bayraklı olsa da konum itibari ile biraz dalgalı. İskele de ve plajda şezlong sayısı oldukça fazla. Bir de denizin içerisinde sahile yakın kısımda kocaman beton bloklardan çok rahatsız olduğumuzu belirtmem gerekir. Bence o blokların bir şekilde temizlenmesi gerekir. Onların arasında ya da üzerinde yüzmek pek hoş olmuyor.

5763f98657e0f

5763f9775b514

Gelelim yemeklere :). Şimdiye kadar gittiğim oteller arasında en geniş ve leziz yemeklere sahip otel burası diyebilirim. Dünya mutfağından seçenekler, Türk mutfağından seçmeler… Hepsi ama hepsi çok iyiydi. Restoranın mimarisi de lüks restoranlara taş çıkartacak kadar başarılı. Kahvaltı dışındaki öğünlerde kuzu çevirme, döner, farklı et ve balık ızgaraları gibi ekstra en az iki çeşit ızgara menüsü bulunuyor. Fırın bölümünde her öğün lahmacun, pide, pizza vb. yemekler mevcut. Makarna kısmında da yeterli çeşit var ve isteğe özel makarna da yapıyorlar. Yine her öğün güveç ve balık çeşitleri mevcut.

5769207cea2b5

Otel odasından bahsedecek olursam;  kaldığımız oda temiz, ferah, yeni ve modern bir mimariye sahipti. Otel eski bir otel, yenilenmeyen odaları var mı bilemiyorum. Otel ile ilgili en büyük eksik odalara gidilen ortak alan ve koridorların soğutmasının yetersiz olması. Bence bu sorunu gidermeliler. Odalarda, restoranlarda ve diğer ortak kullanım alanlarında böyle bir sıkıntı bulunmuyor.

Çok büyük bir oyun tesisine de sahip otelde çocuk kreşi, açık ve kapalı çocuk kulübü,  sinema salonu da mevcut. Tenis ve basketbol kortları da bulunuyor. Oyun alanındaki tüm makinelerin bedava olması da çocukların dilediğince oynamasına olanak tanıyor.

20170717_215952

Akşamları etkinlikler, gösteriler düzenleniyor.  Ayrıca haftada bir Mustafa Ceceli konseri oluyor. 2018’de Zara’nın da konserleri olacakmış.

Ayrıca otelin personeli gerçekten profesyonel, güler yüzlü ve ilgili. Her konuda çözüme odaklı bir hizmet kalitesine sahip. Senenin yorgunluğunu atmak isterken yorulup gelmeyeceğiniz, gerçekten dinleneceğiniz ve eğleneceğiniz bir tatil Selge’de sizi bekliyor.

Manavgat Şelalesi ve Selge Beach Otel ile ilgili yorumlarım şimdilik bu kadar. Sorularınızı yorum olarak bırakırsanız seve seve yanıtlarım. Frig Vadisi’ni anlattığım yazım için tıklayın.

Sevgiler.

No Comments

Leave a Comment