İstanbul’daki Açık Hava Film Festivalleri (2018)

Yaz aylarında daraltıcı sinema salonlarına tıkılı kalarak film izlemek yerine, en iyi filmleri açık havada, efil efil esen rüzgar  eşliğinde ve  yıldızların altında izleme deneyimi sunan yerleri sizler için derledim. En iyi açık hava sinema salonları nereler, biletleri nereden alabilirsiniz, hepsi bu yazıda!

İstanbul kültür ve sanat etkinliklerinin vazgeçilmez adresi. Her yıl olduğu gibi bu senede İstanbul’un bir çok noktasında bulunan açık hava sinemaları ile yoğun iş temposundan ve bunaltıcı sıcaklardan bir nebze uzaklaşacak ve gazoz, mısır ikilisi ile eskiyi yad edeceksiniz.

Bu yaz İstanbul’un bir çok noktasında düzenlenen ücretli ve ücretsiz seçeneklerin olduğu açık hava sineması etkinlikleri şu şekilde;

Uniq Açık Hava Film Festivali

Uniq Açık Hava Film Festivali, 5 Haziran – 11 Eylül tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor. Doğayla iç içe ve yemyeşil ortamıyla fark yaratan UNIQ İstanbul, sinemaseverler için açık hava film keyfini konforla buluşturuyor. Eylül ayına kadar dünyaca ünlü yerli ve yabancı ödüllü filmlerin sanatseverlerin beğenisine sunulacağı festival programı kısa film gecesi, korku gecesi, animasyon gecesi gibi konseptlerle hazırlandı. Özenle hazırlanmış zengin film seçkisinde Berlin, Venedik ve Cannes gibi önde gelen festivallerde gösterilmiş, Michael Haneke, Greta Gerwig, Yorgos Lanthimos, Michel Hazanavicius, Andrey Zvyagintsev, Christian Petzold, Fatih Akın gibi yönetmenlerin eserleri öne çıkıyor. Festival kapsamında gösterilecek İşe Yarar Bir Şey, Daha, Sofra Sırları, Kelebekler filmlerinin yönetmen ve oyuncuları UNIQ İstanbul Açıkhava Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

fft99_mf9242229

Gösterimlerde tasmalı evcil hayvanla giriş serbesttir. İçeriye yiyecek içecek alınmamaktadır. İçeride kapsamlı yiyecek-içecek büfesi bulunmaktadır.

Bilet fiyatları 27,5 TL.

Bilet satın almak için tıklayın.

 

Sait Halim Paşa Yalısı Açık Hava Sineması Günleri

Gaggenau, “Sıcak Yaz Akşamları’nı Boğaz’da sinema keyfiyle serinletiyor. “Sait Halim Paşa Yalısı’nda bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Gaggenau ile Boğaz’da Sinema Keyfi”, bu yaz da boğazın görkemli manzarasında sinemaseverleri bekliyor. 11 Temmuz’da başlayıp yaz boyunca devam edecek etkinlikte, yalının rıhtımına kurulan nostaljik sinema, vizyon filmlerini seyirciyle buluşturuyor. Gösterimden önce lezzetli açık büfe atıştırmalıklar, film başlarken ise sinemanın olmazsa olmazı patlamış mısır ve yaz gecelerinin vaz geçilmezi dondurma geceye tat katıyor.

SHPY-SİNEMA_1

Sait Halim Paşa Yalısı’nın ödüllü şefi tarafından hazırlanan lezzetli açık büfe ikramlarla 19.30’da başlayan akşam, güneş battıktan sonra boğaz kenarında eşsiz bir sinema deneyimi ile devam ediyor.

Bilet Fiyatları loca için 275, genel yerleşme planı için ise 175 TL.

Bilet satın almak için tıklayın.

Bomontiada’da Açık Havada Sinema ve Caz Keyfi

Bomontiada, Eylül ayına kadar yaz boyunca her Çarşamba TV+ sponsorluğunda “Açık Havada Başka Sinema” ve her Cuma ise “Avluda Caz” konserlerine ev sahipliği yapıyor.

bomontiada-e1532416807643

‘’Yaratıcı Kültür Kampüsü’’ olarak geçen bu yer, eski Bomonti Bira Fabrikası aslında. Bu mekanın ortasında bir bahçe var. Bahçenin bir köşesine perde kurulmuş, gelenler  açık havada film izliyor. Diğer bir köşede insanlar biralarını içip muhabbet ediyorlar. Etrafınızdaki insanların ne içtiğini önemsemez iseniz burayı da tercih edebilirsiniz.

En yakın tarihli film göterimi: Las Herederas // 1 Ağustos Çarşamba 21.30 – 23.05

Konserlere ve açık hava sinemasına katılım ücretsizdir. Sınırlı sayıda şezlonglu oturma düzeni bulunmaktadır. Şezlonglarda oturmak isteyen katılımcılar 19.00’da etkinlik alanı girişinde isimlerini yazdırmaları ve 20.30’da yerlerini almaları gerekmektedir. 21.00’da yerini almamış katılımcılar şezlongları diğer katılımcılar için açılıyor. Şezlongların dolması durumunda, oturmalı alana daha fazla katılımcı alınamıyor. Katılımcılarımız kendi sandalyelerini getirebiliyor. Yaş sınırı 15 yaş ve üzeridir.

Sultan Park’ta Havada Mısır Kokusu

Sultan Park’ta, popcorn ve içecek eşliğinde açık hava sinema keyfi izleyicilerini bekliyor. Birbirinden güzel yerli ve yabancı filmler yaz boyunca Swissotel The Bosphorus İstanbul‘un 1000’den fazla dev ağacı içinde barındıran muhteşem korusunda gösterimde olacak.

acikhavada-popcorn1

Midnight in Paris / 6 Ağustos 2018,  Moonlight / 13 Ağustos 2018 tarihlerinde sunulacak.

Bilet fiyatları; giriş+patlamış mısır ve içecek dahil 65 TL.

Bilet satın almak için tıklayın.

Zorlu Center’da Açık Hava Sinema Günleri

Zorlu Center, sinemaseverlere özel bir yaz programı hazırladı. Komedi, animasyon, aksiyon gibi birbirinden keyifli filmleri, Temmuz ve Ağustos aylarında her Salı ve Perşembe saat 21:00’de Meydan Katı Park alanında ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşturuyor.

zorlu-center-acik-havada-sinema-keyfi_0befd

Film ve diğer etkinliklerin listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Topkapı Kültür Parkı Açık Hava Sineması

Topkapı Kültür Parkı Açık Hava Sineması, “Eskimeyen Yeşilçam Filmleri” sloganı ile Açık Hava Sineması’nda Yeşilçam Rüzgarı estiriyor. Halk, yaz boyunca cuma, cumartesi, pazar geceleri ücretsiz olarak sevilen Yeşilçam filmlerini doyasıya izleyecek.

yesilcam_film_gunleri_basladi_h9926_8c049

Tüm bu etkinlikler dışında hemen hemen her belediyenin açık hava sineması etkinlikleri bulunuyor. Bu etkinliklere belediyelerin sosyal paylaşım sayfalarını takip ederek veya web sitelerinden ulaşabilirsiniz.

No Comments

Leave a Comment