Muhafazakâr Fine Dining: Sarı Restaurant

Türkiye’nin ilk muhafazakar üst düzey restoranı Sarı Kasap ve Restaurant Florya’da 26 Şubat’ta açılıyor.

Florya’da açılan ultralüks Sarı, alkolsüz bir mekân. Alternatiflerinden farklı olarak mönüdeki fine dining (yüksek mutfak) yemekleri ile sunulacak şarap seçeneği yok. Muhafazakarlara hitap ettiği için alkolsüz ve  içinde bir de mescit var. Ortaklarından Salih Sarı “Bu tür bir mutfağı satın alma gücüne sahip ama bunu alkolsüz bir ortamda talep eden geniş bir kitle var” diyor.

5e46633fd3806c171c4c0916

Sıcak suşi için ceviz ve kuşüzümlü rizottoya sarılı bonfile yaprakları tütsüleme tekniğiyle pişiriliyor. Üzerine soya sos sürüp glaze ediliyor, ardından parmesan rendelenip pürmüzle üzeri yakılıyor. Avokado püresi ve çıtır pırasa cipsleriyle sunuluyor.

Başlangıç olarak pani puri ekmeği… İki çeşit: Birinde tütsülenmiş balkabağı, diğerinde ıspanak püresi var. Yanında aranchini topları, siyah trüf püresiyle servis ediliyor. Aynı tabakta sous-vide tekniğiyle bir saat boyunca 65 derecede pişirilmiş dana bonfile parçaları…

Ardından elma ağacı talaşıyla tütsülenmiş carpaccio geliyor. Üzerinde közde patlıcan dondurması var, dondurmayı cips gibi çıtır çıtır yiyorsunuz, inanılmaz bir şey. Siz beğenip şaşırdıkça daha önce Noma gibi dünyaca tanınmış yerlerde çalışmış şef Aziz Tanrıkulu’nun yüzündeki gururu görmelisiniz. Elinde plastik eldiven ve cımbız, restoranın en faça yerine kurulmuş sekiz kişilik ‘chef table’da servis ediyor bütün bu füzyon lezzetleri.

 Sarı Restoran Şef Yemekleri
Şef Masası

Açılmadan 5 bin takipçi!

Sarı, alkolsüz bir mekân. Bir nevi ‘muhafazakâr fine dining’. Alkolsüz olduğu gibi içinde mescit, tuvaletlerinde şık hamamları andıran abdest bölümleri var.

Ortaklarından Salih Ünlü şöyle diyor: “Bu tür bir mutfağın müşterisi olmak isteyen, böyle bir satın alma gücüne sahip ama bunu alkolsüz bir ortamda talep eden çok geniş bir kitle var.” Mekânın daha açılmadan 5 bin takipçiye ulaşan Instagram sayfası da bunun kanıtı gibi.

Zaten ilk servislerini de Sevgililer Günü’nde, Instagram takipçileri üzerinden yaptıkları bir çekilişle şanslı 20 çifte verdiler. Ama asıl büyük açılış 26 Şubat’ta. Açılışta dünyaca ünlü Wagyu cinsi sığır kesecekler.

Deve Burger
Deve Burger

Deve etinden hamburger!

Zaten mönü iki ana damardan yürüyor: Biri daha fanfinifinfon lezzetler, diğeri bildiğiniz etobur rüyası. Birer kiloluk t-bone steak’ler, tomahawk’lar, hatta deve eti. Evet, deve etinden burger bile var. Ekmek arasında ince ayva dilimleriyle servis ediliyor, öyle yendiğinde tadı asıl o zaman ortaya çıkıp patlıyor.

Dana tartar

Dana Tartar

Yapımı 17 ay sürdü!

Sarı Restoran Florya

Sarı, Florya’da Menekşe Plajı’nda. Üç katlı. Giriş katı restoranda tattığınız bütün lezzetleri satın alabileceğiniz bir kasap-şarküteri-market. 17 ayda, 8 milyon liralık bir yatırımla ortaya çıktı. Sahile sıfır, kendi otoparkı üzerinden Marmara’ya bakıyor. Her katta özel konuklar için VIP odalar yapılmış. Mutfak açık. Şef masası ve mutfaktaki bütün mermerler Hindistan’dan. 1.5 tonluk et ızgarası özel yapım. Servisteki bütün tabaklar el yapımı.
Alkolsüz kokteyller 19, deveburger 39, köz patlıcan dondurmalı dana carpaccio 39, şefin özel tadım mönüsü 390 lira.

Sarı Restaurant Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Adres:  Basınköy İstanbul Cad. No:39 Florya/İstanbul

Tel: (0212) 579 72 74

 

 

 

 

No Comments

Leave a Comment