Seyahatlerin Evliliğe Kazandırdıkları

Büyüklerimizin bir insanı tam anlamıyla tanımak için muhakkak bir kere  yolculuk edin ve bir sofrasına oturun demesi oldukça manidar… Evleneceğimiz kişi ile evlilik öncesi seyahat etmek pek mümkün olmuyor belki ama sonrasında tanımak ve daha çok sevmek için seyahat etmek çok kıymetli. Peki nedir seyahatleri kıymetli yapan detaylar?

Screenshot_2019-02-20 MURAD OSMANN ( muradosmann) • Instagram fotoğrafları ve videoları

1. Çiftlerin Birbiribini Daha İyi Tanıması

1212

Evlendiniz, yeni bir hayata adım attınız. Uzmanların da söylediği benim de kendi evliliğimde tecrübe ettiğim ilk bir yılın zorlu ve önemli olduğu hususu. Özellikle bu dönemde yapılan seyahatler tarafların karakteristik özelliklerini anlama noktasında çok önemli. Yolculuğu planlama kısmındaki ilgi-alaka ve programlama yeteneğinden, valiz hazırlama kısmına, yol esnasında yemek yemekten tutunda otel odasına yerleşme kısmına kadar çokça detay  barındıran bu süreçte karşı taraf hakkında çok şey öğrenecek ve karşılıklı birbirinizi tanıyarak çok şeyi geliştireceksiniz.

2. Yolculuk Esnasında Uzun Uzun Muhabbet Etme Şansı

Eş ile yolculuk muhabbeti

Uzun yolculuklar uzun muhabbetler demek. İş koşturmacasından, günlük işlerden konuşamadığınız bir çok şeyi konuşmaya fırsat bulursunuz. Kendinizi, ilişkinizi değerlendirme ve birbirinizin isteklerini, beklentilerini de anlamak adına çok kıymetli bir zaman kazanırsınız.

3. Müzik Dinleyerek Yeni Anılar Biriktirmek

Uzun Yol Manzaraları

İnsanlara hatıralarını anımsatan şeyler, bazen burnuna gelen bir koku, bazen damakta hissettiği tat, bazen de bir müzik tınısıdır. Ortak anılar biriktirme şansı yakalanan bu seyahatlerde ileriki hayatınız için güzel sesler ve sözler biriktirirsiniz. Ayrıca seyahat esnasında dinlediğiniz şarkılar; sevginizi pekiştirmeyi, ruhunuzu dinçleştirmeyi ve heyecanınızı artırmayı sağlar. Bunun için yola çıkmadan ortak zevkinize uygun bir müzik listesi yapmakta fayda var.  Tabi hep sakin müzikler olmasın, uykunuz gelmesin :).

4. Yolculuk Esnasında Yaşanan Zorluklar İle Birlikte Baş Etme Şansı

yolda-kalan-araba

Yolculuk esnasında elbette her zaman her şey yolunda gitmeyebilir.  Zorlukların üstesinden beraber geliyor olmak ilişkiyi besler, güç verir, sevgiyi artırır. Eğer böyle bir durumda aksi şekilde davranılıyorsa taraflardan biri soğukkanlı olmalı ve anı kurtarma çabasında olmalı. Zira bağırış çağırış, moral bozukluğu da yaşanılabilir böyle durumlarda. Anılarınızı siz oluşturacaksınız, o yüzden nasıl hatırlamak istiyorsanız öyle yaşayn!

5. Monotonluktan Kurtarır

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Hayatın rutin işleri bir yerden sonra sizi sıkmaya başlayabilir, yetersiz, anlamsız hissettirebilir. Yolculuğa çıkmak rutinin verdiği alışmışlıktan dolayı en başta zor gelebilir ama ilk adımı atıp plan yapmaya başladığınız andan itibaren sıkıcılıktan kurtulursunuz. Yeni yerler keşfetme hayali ve akabinde yaşadığınız deneyimler ile tekrar tekrar yola çıkmak istersiniz.

6. Tebdil-i Mekan Ferahlığı

unnamed

İlişkilerde her zaman her şey yolunda gitmeyebilir elbette. Bunun için önerilen mekan değişikliği ile mevcut ortamınızdan uzaklaşmak, tanımadığınız insanlarla selamlaşmak, tanımadığınız yollarda yürümek, farklı yerlerde yemek yapmak veya yemek iki kişilik inziva demek… Birbirini daha iyi anlamak için büyk fırsat!

7. Yalnızken Yapamadığınız Çılgınlıkları Eşinizle Yapma Fırsatı

IMG-8616

Özellikle kadınlar için evlilik daha fazla özgürlük demek seyahat noktasında. Zira yaşadığımız toplumda kadınların yalnız gezmesi ve seyahat etmesi çok doğru veya güvenli bulunmuyor. Bunun paralelinde bekarken gidilemeyen yerler, cesaret edilemeyen aktiviteler, sporlar ortaya çıkıyor. Bu sebeple evlilik yeni maceralara kapı aralıyor. Eşiniz, yol arkadaşınızdan cesaret bulup, korkularınızında üstesinden gelerek yepyeni maceralara yelken açabilirsiniz.

8. Yeni Kararlar Alma

Processed with RNI Films. Preset 'Technicolor 2'

Çiftlerin evliliklerinin belli aşamalarında gerek maddi gerek manevi kararlar alma ihtiyacı ve aldıkları kararlarla yaşadıkları dönüm noktaları vardır. Seyahatler, tatiller bu tarz kararları almanız için büyük fırsat. Daha dingin bir kafa, daha güçlü bir beden doğru kararlar almanızı sağlayacaktır.

9. Eşinizin Hiç Bilmediğiniz Özelliklerini Öğrenme

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Seyahatler eski anıların hatırlandığı zamanlardandır. Eşinizin sizden önceki hayatı ile ilgili bir sürü şeyi yolculuk esnasında öğrenebilirsiniz. Ayrıca hiç bilmediğiniz ama sevdiği bir yemeği, çok önceden okuduğu bir kitabı öğrenmenizi sağlar.

No Comments

Leave a Comment