İstanbul’a Yakın Kadınlara Özel Plajlar ve Giriş Ücretleri (2019)

Yaz sıcaklarında tatil hasreti çekenlerdenseniz rutin hayatınıza günübirlik mola verip, denizin, kumun ve güneşin keyfini süreceğiniz kadınlara özel hizmet veren plajlara götürüyorum sizi!

İstanbul'a Yakın Kadınlara Özel Plajlar ve Giriş Ücretleri

1. Sarıyer Altınkum Plajı

Sarıyer-Altınkum-Kadınlar-Plajı

Sarıyer’in Rumelikavağı’nda bulunan, yalnızca kadınlara özel bir plaj olan Altınkum Kadınlar Plajı, rahatça denize girmek isteyen kadınlar için güzel bir fırsat sunuyor. Hemen bitişiğinde karma plajda da erkekler ve yaşları kadınlar plajına uygun olmayan erkek çocuklar vakit geçirebilir.

Plaja giriş ücreti ise; servis, masa-sandalye dahil 50 TL. (0-6 yaş çocuklar ücretsiz, 9 yaşından büyük erkek çocuklar giremez.)

Altınkum Kadınlar Plajı İletişim

  • Tel: +90 212 618 73 73
  • Adres: Rumeli Kavağı Mahallesi, İskele Cd. No:26, 34450 Sarıyer/İstanbul

2. Serander Çamlıbel Kadınlar Plajı

Esenköy-Serander-Çamlıbel-Bayanlar-Plajı

Şezlong, şemsiye, duş gibi hizmetlerin fiyata dahil olduğu Yalova Esenköy’de bulunan Serander Çamlıbel Kadınlar Plajı, uygun giriş ücreti, korunaklı yapısı, temiz ve hijyenik ortamı, yemek seçenekleri ve mescit imkanı ile kadınların rahat edebileceği özel bir plaj olarak hizmet veriyor. Alternatifleri arasında müşteri memmuniyeti en yüksek olan plaj burası diyebilirim.

Plaj giriş ücreti ise, servis, şezlong, şemsiye, masa sandalye kişi başı; Avrupa Yakası 80 TL, Anadolu Yakası 75 TL – (0-6 yaş çocuklar ücretsiz, 7 yaşından büyük erkek çocuklar giremez.)

Serander Çamlıbel Bayanlar Plajı İletişim

  • Tel: +90 537 735 39 23
  • Adres: Yalova Caddesi Aliye Hanım Mahallesi Serander Çambel Tesisleri Esenköy / Çınarcık / Yalova

3. Marmara Ereğlisi Kadınlar Plajı

Marmara Ereğlisi Kadınlar Plajı

Tekirdağ Marmara Ereğlisi’nde, hem İstanbula’a yakın olması hem de kadınlara ayrılmış bir plaj olması sebebiyle her daim bir çok ziyaretçiyi ağırlayan Marmara Ereğlisi Kadınlar Plajı’nda kadın cankurtaranlar, güvenlik görevlileri çalışırken, plajda mescit, giyinme kabinleri, plaj büfesi gibi hizmetlerden de yararlanmak mümkün ama standartları maalesef düşük. Belediye bünyesinde olan lakin ücretsiz hizmet veren bu plaj düzenli değil ve çevreden görünme endişesi yaratıyor, yeteri kadar korunaklı değil. Marmara Ereğlisi’ne İstanbul’dan günlük turlar düzenleyen acenteler de mevcut.

Plaja giriş ücreti bulunmuyor. Şezlong ve şemsiyelerden yararlanmak isteyen ziyaretçiler ise ücreti mukabilinde bu hizmetlerden yararlanabiliyor. 10 yaş üstü erkek çocuklar ise plaja alınmıyor.

Marmara Ereğlisi Kadınlar Plajı İletişim

  • Adres: Marmara Ereğlisi Eski Mezarlık yanı, Tekirdağ

4. Kerpe Miço Kadınlar Plajı

Kerpe Miço Kadınlar Plajı

Kandıra Kerpe’nin saklı cenneti Miço Koyundaki kadınlar plajı büyük ilgi görüyor. Kandıra Belediyesi’nin girişimleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle yapılan çalışmalar sonucu hizmete açılan Kerpe Miço Koyu kadınlar plajı, binlerce misafirini ağırlıyor. Yeşilin ve mavinin ortasında bulunan Kerpe Miço Koyu, suyunun berrak ve temiz oluşu, plajının güvenliği, piknik  ve dinlenme alanlarına sahip oluşu gibi bir çok özelliğiyle göze çarpıyor. Plajda çocuk oyun alanı, plaj valeybolu, mescit, yemek alanları bulunuyor.

Plaja giriş için herhangi bir ücret ödenmiyor. Plaja 7 yaş üstü erkek çocuklar alınmıyor. Şezlong kiralamak ise 10 TL.

Kerpe Miço Kadınlar Plajı İletişim

  • Adres: 41600 Kandıra/Kocaeli

5. Tuzla Belediyesi Halk Plajı

Tuzla Belediyesi Halk Plajı

Tuzla Belediyesi’nin Tuzla Sahilleri’nin halka açılması projesi kapsamında yapılan düzenleme ile nezih ve temiz bir ortamda denize girilebilecek yerlerden olan Tuzla Belediyesi Halk Plajı bu yaz Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri yalnızca kadınlara açık olarak hizmet veriyor. 8 kabin duş, 3 adet 4’lü sistem açık duş, 2 wc, yüzer platform iskele, cankurtaran, şemsiye, şezlong hizmeti ve 2 adet büfesinde balık ekmek ve içecek çeşitleriyle misafirlerini ağırlıyor.

Plaja giriş için herhangi bir ücret bilgisi alınamadı. Şezlong ve Şemsiye ücretleri ise 10’ar TL.

Tuzla Belediyesi Halk Plajı İletişim

  • Adres: Postane Mahallesi, Öğüt Sk., 34940 Tuzla/İstanbul

6. Poyrazköy Kadınlar Plajı

Poyrazköy Kadınlar Plajı

Poyrazköy-Beykozda hizmet veren, durgun ve temiz deniziyle İstanbul’a yakın bir yerde kadınlara özel plaj arayanların en çok tercih ettiği yerlerden bir tanesi Poyrazköy Kadınlar Plajı. Kadınlara ait bölüm 2019’da tamamen kaldırılarak yan tarafta bulunan karma plaj ile birleştirilecek ve karma plaj haline getirilecek denmişti ama bu yıla ait yorumlar görünce yazmak istedim. Gitmeden önce aramakta fayda var.

Bayanlar plajına ulaşım ve plaj girişi  kişi başı Anadolu Yakası’nın ve Avrupa Yakası’nın her yerinden 30 TL. 0-6 yaş çocuklar ücretsiz, 7-9 yaş arası çocuklar ise yarım ücretli olarak alana kabul ediliyor. Şezlong, şemsiye ve deniz bisikleti kiralanabilir.

Poyrazköy Kadınlar Plajı İletişim

Tel: 0212 538 04 61

Adres: Poyrazköy Kadınlar Plajı / Beykoz / İstanbul

7. Reis Kadınlar Plajı

REİS KADINLAR PLAJI

Dışarıdan görünmeyecek şekilde korunaklı bir alanda hizmet veren Reis kadınlar plajı, soyunma kabinleri, yeme-içme ürünlerinin satıldığı tesisleri, servisle ulaşım imkanı ve servis kullanan kişilere sağlanan masa ve sandalye olanağı gibi imkanlara sahip. Plaj haftanın yedi gunu aksam 20:00’ye kadar bayanlarin hizmetinde. Akşam 20:00 dan sonra piknik alani, çaybahçesi, oyun parklari, nargile gibi bir cok etkinlikle misafirlerine hizmet vermekte.

Kişi başı giriş ücreti ise 7 TL. (08 yas ustu erkek cocuklar plaja alinmamaktadir. 10 yas ustu cocuklar ucrete tabidir.)

Reis Kadınlar Plajı İletişim

  • Tel: 0533 686 61 42
  • Adres: Aliye Hanım Mahallesi, 77500 Armutlu/Çınarcık/Yalova

8. Bayramoğlu Kadınlar Plajı

Bayramoğlu Kadınlar Plajı

Gebze Darıca yakınındaki Bayramoğlu Bayanlar Plajı’na İstanbullu hanımlar oldukça rağbet ediyor. Plaj içinde duş, giyinme kabini, kamelyalar ve kantin bulunmakta.

Farklı tur şirketlerinin günübirlik gezi programları oluyor ve ortalama fiyatları giriş ücreti dahil 30 TL.  Sezlong, Semsiye mevcuttur. Kiralamak mecburi degildir. Şezlong kirasi 5 TL, şemsiye kirasi 5 TL.

 

Bayramoğlu Kadınlar Plajı İletişim

  • Tel: 0531 374 10 28
  • Adres: Piri Reis, Plaj Cd. No:6, 41700 Darıca/Kocaeli

 9. Kocaali Kadınlar Plajı

Kocaeli Kadınlar Plajı

Sakarya Kadınlar Plajı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaali’de kadınlara özel inşa edilen Sahil Park ve Sosyal Tesisler bu yaz sezonu açıldı. Kadınlara özel inşa edilen Sahil Park ve Sosyal Tesisler 20 bin metrekarelik alan üzerinde; plajı, yüzme havuzu, oyun grupları, yürüyüş yolları, spor ve yeşil alanları, kafeteryasının yanısıra aile alanı, cankurtaran, çocuk parkı, duş, emanet dolabı, güvenlik, masa+sandalye, mescit, otopark, şezlong, soyunma kabini, tuvalet ve plaj valeybolu alanı bulunmakta. Ayrıca gün içerisinde kreş hizmeti de sunulmakta. Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olma özelliğini taşıyan bu tesis yaz boyunca kadınların uğrak mekanı olmaya aday.

Kişi başı giriş ücreti ise 20 TL.

 Kocaeli Kadınlar Plajı İletişim

Tel: 0549 454 54 65

Adres: Karasu Merkez’e 10 Km mesafede.

 

 

1 Comment

  • meral 16 Mart 2020 at 23:16

    Biz istanbul Sarıyer Altınkum kadınlar plajına gidiyoruz . http://plajservisi.com üzerinden tur firmasına rezervasyon yaptırıyoruz onlar bizi sabah alıp akşam aynı yere bırakıyor. Çok memnunuz

    Reply

Leave a Comment